SOFEA

SOFEA ontpopt zich snel als één van de succesverhalen binnen Sablones. Daar werken de managing director, Anita Singh, en marketing & communicatie-specialist Steffie Verbeek, vanuit Sablones Venlo keihard aan. Als internationaal opererende organisatie kiezen ze Sablones Venlo niet voor niets als thuisbasis. Verbeek: “De centrale ligging ten opzichte van luchthavens en openbaar vervoer is perfect.”

Hard aan het werk, maar wat doen jullie precies?
SOFEA is een Europese organisatie die ontstaan is vanuit de office supply-industrie.
Resellers en fabrikanten werken samen aan het ontstaan van een Europees waarderingssysteem op het gebied van duurzaamheid voor de producten uit de kantoorartikelen-branche. De organisatie bestaat uit 24 leden, Europese bedrijven die meewerken aan onze dienst.

“Wij werken met 24 Europese bedrijven samen op het gebied van duurzaamheid.

SOFEA zorgt ervoor dat productinformatie (op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen) inzichtelijk wordt gemaakt op een efficiënte en transparante manier. Op dit moment worden de laatste tests uitgevoerd, het systeem zal live gaan in het vierde kwartaal van 2017. SOFEA heeft een kantoor in Brussel en dit kantoor bij Sablones in Venlo. Anita Singh (managing director) en Steffie Verbeek (marketing) zijn de twee medewerkers die in Venlo gesitueerd zijn.

Hoe maken jullie het verschil in de office supplies-wereld?
Voornamelijk doordat wij de enige partij zijn die deze dienst Europees gezien aanbiedt. Daarnaast onderscheiden wij ons van andere partijen die bijvoorbeeld een keurmerk aanbieden, doordat wij veel breder kijken. Sterker nog, wij nemen bestaande keurmerken mee in ons waarderingssysteem.

Wanneer hebben jullie ervoor gekozen om kantoorruimte bij Sablones te huren en hoe ging dat proces in zijn werk?
Sinds augustus 2016 zitten we in dit fijne Sablones-pand in Venlo. Toen we op zoek gingen naar een geschikte locatie kwamen we op internet Sablones tegen en besloten we een kijkje te nemen. Geen spijt van!

Wat maakt deze locatie zo geschikt voor jullie?
De locatie is geschikt voor ons omdat Venlo perfect centraal ligt ten opzichte van verschillende luchthavens. Ook de ligging tegenover het centraal station van Venlo is zeer handig.

Wanneer is 2017 voor jullie een geslaagd jaar?
2017 is voor ons een belangrijk jaar. Ons systeem wordt momenteel getest en we gaan dus aan het eind van dit jaar echt beginnen. Wanneer alles loopt en onze leden actief met ons systeem aan de slag gaan is 2017 geslaagd!

“De centrale ligging van Sablones is perfect.

Heb je nog een gouden tip voor mensen die denken aan het huren van kantoorruimte?
Huren in een bedrijfsverzamelpand zoals Sablones in Venlo, of in Sittard, is erg handig. Wanneer er uitbreiding komt is het eenvoudig om te verhuizen zonder dat je adres veranderd. Ook is het makkelijk om in het eigen pand gebruik te maken van grotere ruimtes zoals vergaderruimtes, en dan ook alleen op de momenten dat je deze echt nodig hebt.

Bezoek de website van SOFEA